Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: Наші хлопці – ЧЕМПІОНИ!
Багата Новомиргородщина чемпіонами!http://www.novomirgo... alt='' title='' align='right' border='0' hspace='10' vspace='10'>http://www.novomirgo... alt='Новомиргород' title='Вентура+' align='left' border='0' height='180' hspace='10' vspace='5' width='240'>                                                  2 грудня у приміщенні райдержадміністрації заслужені нагороди отримали чемпіони області з футболу – юнацька та доросла команди ФК «Вентура+» (тренери – Віктор Туз та Олександр Дарієнко) та жіноча команда з баскетболу (тренери – Іван Марінов та Анатолій Меркоєв), яка вшосте стала чемпіонами області! Привітати чемпіонів приїхали заступник голови Кіровоградської обласної федерації футболу Віктор Безсмертний, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Колодяжний, двократний чемпіон області з футболу та семикратний кращий бомбардир області, міський голова Новоукраїнки Олександр Корінний.

- Спортсмен – це стан душі, - підкреслив Сергій Колодяжний. - Кожен з нас відвідував уроки фізкультури, кожен має свої особисті перемоги. Сьогодні я бажаю – ні, не вам, а собі – щороку відвідувати ваш район з таких же приводів. 

- Для нас це відзначення не просто результату, а найвищого можливого результату, - підкреслив голова райдержадміністрації, який також є почесним головою ФК «Вентура+», Олександр Ковтун. - А ще рік тому на сесії районної ради піднімалося питання: чи потрібен району спорт взагалі? Проте, посівши в області перше місце по соціально-економічному розвитку, ми змогли вдвічі збільшити виділені на спорт у районі кошти. Сьогодні ми відзначаємо особливі успіхи. Колосальна людська складова! У нас є прекрасні футболісти, баскетболісти, легкоатлети. Та найголовніші результати – не те, що ми перемістилися з 15 місця на спартакіаді районів, міст і селищ області на третє місце. Головне, що змінилося людське ставлення до життя! Зараз поруч з дорослою командою займаються футболом більше сотні дітей. Я щиро вдячний за це не лише тренерам та гравцям, але й ветеранам, які переживали на трибунах. 

Всіх аматорів футбольного клубу «Вентура+», а також президента клубу Олександра Кожухаря, тренерів Олександра Дарієнка та Віктора Туза було нагороджено грамотами районної державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток та популяризацію аматорського футболу в районі. 

Зі щирими словами про закономірність успіху спортсменів виступив голова районної ради Микола Чепіжак, який вручив подарунки команді баскетболісток та їх тренерам. 

Втім, не дивно, що спорт розвивається, якщо голова райдержадміністрації не боїться вийти на поле проти таких суперників, як команда ветеранів «Динамо» (Київ). Про це нагадав присутнім Віктор Безсмертний, вручивши Олександру Ковтуну пам’ятні подарунки від «динамівців». До речі, подарунки можна буде побачити у місцевому музеї, куди вони відразу ж і були передані. 

Футболісти ФК «Вентура+» - і юнацька, і доросла команди, тренери, президент були нагороджені медалями та грамотами з приводу перемоги в чемпіонаті області, обидві команди також отримали нові спортивні форми. 

Неймовірно проникними здалися слова капітана юнацької футбольної команди Антона Балакая, який подякував за увагу до дитячого спорту висловив побажання, щоб так і було надалі. 

- Коли є такий ланцюжок, як у вас – дитяча команда, доросла і ветеранська, коли є ще й результат – перше місце, це – прекрасно, - підкреслив Олександр Корінний. - Мені приємно було зробити гарний стадіон з роздягальнями в Новоукраїнці, ще приємніше було приїхати у Новомиргород – і виявити, що у вас це вийшло краще. Економні американці підрахували, що кожен долар, вкладений у спорт, економить «на виході» дев’ять доларів, вкрадених у медицину. Тому ви – на правильному шляху. Але без підтримки, у тому числі й фінансової, досягнути таких результатів неможливо. Хочу нагородити голову райдержадміністрації Олександра Ковтуна, спонсора команди Олександра Кожухаря, а також людину, яка зібрала навколо себе однодумців і надихнула їх на успіх – Віктора Туза, - підкреслив Олександр, вручивши згаданим особам пам’ятні статуетки. До речі, він запропонував започаткувати традицію – передавати нагороди чемпіонам від чемпіонів минулого року. 

Наостанок книги з автографами команди «Динамо» (Київ) вручив кращим гравцям, і зокрема – кращому бомбардиру області 2010 року Віталію Деркачу, Олександр Кожухар. Серед нагороджених – ветеран новомиргородського футболу Олександр Шліфер та, як висловився президент ФК «Вентура+», потенційний спонсор - підприємець Анатолій Босько. 

Теплі слова говорили ще Олександр Шліфер, ветеран-легкоатлет Олександр Демешко, Олексій Бондаренко, який свого часу показував прекрасні результати у штовханні ядра. 

Та найголовніше – не слова. А привід для заходу. Побільше б таких приводів! 

Олена БЕЛІНСЬКА, 'Новомиргородщина'
Просмотров: 4 | Добавил: kybok | Рейтинг: 5.0/1

7 грудня 2010

Приз Володимир, користувач 1ua
Володимир Приз
Тема: Наші хлопці – ЧЕМПІОНИ!
Наші хлопці – ЧЕМПІОНИ!   http://www.novomirgo... alt='' title='' align='right' border='0' hspace='10' vspace='10'>http://www.novomirgo... alt='Новомиргород' title='Вентура+' align='left' border='0' height='180' hspace='10' vspace='5' width='240'>Як повідомляла «Новомиргородщина», у суботу 13 листопада у Знам’янці мав відбутися футбольний матч за звання чемпіона області серед команд другої групи між ФК «Сатурн» (Олександрія) та ФК «Вентура+» (Новомиргород). Однак цей матч так і не відбувся.

Найсильніша команда другої групи Східної зони відмовилася прибути на вирішальну зустріч, мотивувавши таке рішення браком коштів на виїзд. Слід зазначити, що Олександр Кожухар запропонував оплатити команді «Сатурн» проїзд з Олександрії до Знам’янки, та цей благородний жест не змусив олександрійську команду прибути на місце зустрічі. 

Як з’ясувалося, причина зовсім не у коштах. Просто цього ж дня ФК «Аметист» (олександрійська команда першої групи), який «позичав» своїх провідних гравців для ФК «Сатурн», мав власний матч з ФК «Легіон». При виграші вони могли перескочити з шостого місця на четверте і суттєво покращити своє місце в турнірній таблиці. Зрозуміло, що ніхто не пішов би грати за чужий клуб, покинувши у вирішальну мить власний. Чемпіон області по першій групі ФК «Украгроком», який готується переходити у другу лігу чемпіонату України, теж не захотів ризикувати своїми гравцями, адже гра мала бути напруженою і існував високий ризик травматичності. 

Врешті наші хлопці стали ЧЕМПІОНАМИ ОБЛАСТІ через неявку команди суперника, і лише наша команда, згідно регламенту проведення чемпіонату області, має право переходу у першу групу. 

- Ми прагнули до перемоги, але не такої, - коментує тренер, під керівництвом якого «Вентура+» досягла першості, Віктор Туз. – Однак ситуація, що склалась, дуже повчальна. Грати треба своїми гравцями, адже тільки виховання власних футболістів дає гарантію, що буде склад для того, щоб вийти на вирішальний матч. А якщо заглибитися в проблему, то ситуація з футболом в області ще гірша: насправді кошти клубів ідуть за межі області. Грають за клуби нашої області гравці з Миколаївської, Вінницької, Черкаської, Одеської областей! А де ж наш футбол? 

Навіть Віктор Безсмертний визнав, що дуже добре, що ми не мовчали і добивалися правди. Ми знімали кожен матч на відео – і це дало змогу довести нашу правоту. Тільки так можна розпочати відродження футболу в області. Не буде такої ситуації, щоб з’явилися у клубу кошти, приїхав Андрій Шевченко, вийшов замість Сергія Петренка, забив десять голів ФК «Новоукраїнка» - і ніхто нічого не може довести. 

Відтепер створюється всеукраїнський електронний реєстр футболістів. Згідно з регламентом, гравець має право грати лише за один клуб! І крапка. 

- Які плани на майбутнє команди має головний тренер? 

- Відверто кажучи, тренерський контракт був укладений на два роки. І ми з Олександром Івановичем Дарієнком вже не будемо тренерами ФК «Вентура+». Останній рік у нас з Олександром Івановичем не було жодного вихідного дня, адже ми тренували ще й дві дитячі команди. Тиждень роботи й тренувань – до 17.00 – робота, а потім – тренування дитячих та дорослих команд, а замість вихідних – виїзди або домашні зустрічі. На сьогодні ми тішимось досягнутими результатами – дитяча команда 1995-1996 років народження та доросла футбольна команда стали чемпіонами області. Водночас тренерський склад вкрай виснажений. 

Ми запропонували команді обрати іншого головного тренера. Команда зробила свій вибір – і на сьогодні посаду головного тренера зайняв Володимир Яровенко, людина з великим спортивним та життєвим досвідом. Ми ж хочемо висловити слова вдячності всім футболістам дитячих та дорослих команд за їхню самовіддачу, любов до футболу, витримку, спільну працю. Те, що ми разом з вами зробили за останні два роки, має увійти в спортивну історію Новомиргородщини. 

Всім вболівальникам, які підтримували нашу команду, які виїжджали з нами – щира вдячність. Ви стали для нас дванадцятим гравцем. Ми завжди грали для вас і відчували вашу підтримку. 

Бажаємо команді «Вентура+» та тренерському складу подальших успіхів на радість всіх прихильників спорту! 

Олена БЕЛІНСЬКА, 'Новомиргородщина'

24 листопада 2010


1


  Закрити  
  Закрити